Malzemeler :
- 6 adet ayva
- 2 adet elma
- 100 gr. çekirdeksiz üzüm
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı toz şeker (elmalı iç için)
- Tarçın
- Çeviz içi
- Biraz gıda boyası
Ayvalar soyulup ikiye bölünür, içleri temizlenip biraz oyulur.
Su ve 3 bardak şeker ile hafif yumuşayana kadar pişirilir.İstenirse suyun içine 1-2 damla gıda boyası dökülür.
Küçük bir tencereye elmalar rendelenir. 1 bardak şeker ile pişirilir. Üzüm, tarçın ve ceviz içi eklenip altı kapatılır.
Ayvalar tepsiye dizilir. Elmalı karışım içlerine paylaştırılır. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra isteğe göre süslenerek servis yapılır.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder