AYVA TATLISI














Malzemeler :

  • 6 adet ayva
  • 2 adet elma
  • 100 gr. çekirdeksiz üzüm
  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz şeker (elmalı iç için)
  • Tarçın
  • Çeviz içi
  • Biraz gıda boyası
Yapılışı :












Ayvalar soyulup ikiye bölünür, içleri temizlenip biraz oyulur.












Su ve 3 bardak şeker ile hafif yumuşayana kadar pişirilir.İstenirse suyun içine 1-2 damla gıda boyası dökülür. 










Küçük bir tencereye elmalar rendelenir. 1 bardak şeker ile pişirilir. Üzüm, tarçın ve ceviz içi eklenip altı kapatılır. 











Ayvalar tepsiye dizilir. Elmalı karışım içlerine paylaştırılır. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir. 












Soğuduktan sonra isteğe göre süslenerek servis yapılır.




                                               


                                                              Afiyet Olsuun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...