Malzemeler :
- 1 paket mantar
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 1 krema
- Tuz
Üzerine :
- İsteğe göre dereotu
Yapılışı :
Mantar temizlenir, kıyılır. Limonlu su ile haşlanır. Yağ ve un çorba tenceresinde biraz kavrulur. Mantar limonlu suyu ile eklenir. 3-4 dakika kaynatılır. Ilıştırılan kreması eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Tuz eklenip altı kapatılır. Kıyılmış dereotu ile servise sunulur.
- Mantarların suyuna yarım limon sıkarsanız hem kararmaz hemde hoş bir tat verir.
- Mantarlar pişince küçüldüğünden biraz iri doğrayabilirsiniz.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder