KREMALI MANTAR ÇORBASI













Malzemeler :

  • 1 paket mantar
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un 
  • Yarım limon
  • 1 krema
  • Tuz
Üzerine :
  • İsteğe göre dereotu
Yapılışı :

Mantar temizlenir, kıyılır. Limonlu su ile haşlanır. Yağ ve un çorba tenceresinde biraz kavrulur. Mantar limonlu suyu ile eklenir. 3-4 dakika kaynatılır. Ilıştırılan kreması eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Tuz eklenip altı kapatılır. Kıyılmış dereotu ile servise sunulur.
  • Mantarların suyuna yarım limon sıkarsanız hem kararmaz hemde hoş bir tat verir.
  • Mantarlar pişince küçüldüğünden biraz iri doğrayabilirsiniz.





                                                             Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...