Malzemeler :
- 1 paket margarin (teremyağ da olabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 paket kabartma tozu
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta (sarı içine ak dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yumurta akı
- Galeta unu
- Peynir ya da patates
Yumurta akı ve galeta unu hariç tüm malzemeler yoğurma kabında karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulur. 10-15 dakika dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılıp elle açılır. İç malzemesi konulur ve poğaça şeklinde kapatılır. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulanır. Kenarlarına çatalla bastırılır. 170 derece fırında pişirilir. Tabağa alınıp servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder