DÜĞÜN ÇORBASI













Malzemeler :

  • 300 gr. kuzu kuşbaşı
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
Üzerine :

  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • Kırmızı toz biber
Yapılışı :

Et küçük bir tencerede iyice haşlanır. Ufak ufak didiklenir. Çorba tenceresinde sıvı yağ ve un biraz kavrulur. Süzülen et suyu ve etlerde ilave edilir. Kaynayıncaya kadar karıştırılır. Yumurta sarıları ve limon suyu çırpılır. Çorba suyuyla ılıştırılır. Kaynayan çorbaya eklenir. 3-4 dakika kaynatılır. Tuz eklenip altı kapatılır. Tereyağ eritilip biber eklenen sos üzerine gezdirilir. Sıcak servis edilir. 




                                                                                     



                      Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...