Malzemeler :
- 7 yemek kaşığı toz şeker
- 7 yemek kaşığı irmik
- 4 su bardağı süt
- 1 vanilya
- 1 kg. tatlı kabağı
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1.5 su bardağı toz şeker
- Antep fıstığı
- Hindistan cevizi
Süt, şeker, irmik bir tencereye alınır ve kıvam alana dek pişirilir. Vanilyası eklenir, altı kapatılır. Büyük bir servis tabağına pasta çemberi konulur (kelepçeli kek kalıbı da olur). Pişen irmik tatlısı içine dökülür. Küçük bir tencerede soyulup doğranan kabaklar şeker ilavesi ile kısık ateşte pişirilir (kendi suyu ile). Suyunu çekince püre gibi ezilir. Kırılmış bisküvi ve dövülmüş ceviz içi eklenip iyice yoğurulur. İrmik tatlısının üzerine güzelce yerleştirilir. Buzdolabında bir gece soğutulur. Çember veya kelepçeli kek kalıbının altı çıkartılır. Üzeri hindistan cevizi ve antep fıstığı ile isteğe göre süslenir, servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder