Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı soğuk süt
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Dışına 1 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı susam
- 2-3 yemek kaşığı toz ceviz
Yumurta ve şeker 5-6 dakika mikserle çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenir. Biraz daha çırpılır. Tahin, un ve kabartma tozu ilave edilir. Tahta kaşıkla harmanlanır. Ortası delik kek kalıbı her tarafı yumuşak margarinle yağlanır. Susam ve ceviz içi ile kaplanır. Hazırlanan kek kalıbı içine dökülür. 170 derece fırında pişirilir.
- Önceden ısıtılmış fırına koyun, çok sıcak olmasın.
- Yumurtaları katmadan önce sallayın, sallanıyorsa bayattır. Her zaman ayrı bir kaseye kırın yumurtayı, çünkü kırdıktan sonra sarısı hemen dağıldıysa bayattır, kullanmamanız daha iyi olacaktır. :)
- Keklere un katıldıktan sonra metal çırpacak ile çırparsanız daha az kabarır, bu yüzden tahta kaşıkla harmanlanır.
- Kabartma tozu katıldıktan sonra fazla karıştırmayın.
- Unu ve kabartma tozunu elekten geçirerek dökerseniz içine hava girdiğinden hem daha çok kabarır hem de topaklaşan parçalar hamurunuza karışmaz. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder