Malzemeler :
- 1 kg. kuşbaşı tavuk eti
- 3-4 dal taze soğan
- 3 sivri biber
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 5 adet patlıcan
- Kaşar peynir
Taze soğan ve biber ince doğranıp margarinde kavrulur. Tavuk etleri de ilave edilir. Suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Tuzu ve biberi konulup altı kapatılır. Patlıcanlar 3-4 yerinden delinir ve közlenir. Temizlenip kıyılır. Orta boy tencerede yağ eritilir. Un eklenip biraz kavrulur. Sütü ilave edilir, karıştırılır. Kıyılmış patlıcanlarda eklenir. Koyulaşana dek pişirilir. Dikdörtgen bir borcama tavuk etleri yayılır. Beğendi üzerine dökülür. Rendelenmiş peynir üzerine serpilir. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Dilim kesilerek servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder