Malzemeler :
- 1 kg. aşurelik buğday
- 750 gr. kuru üzüm
- 400 gr. kuru kayısı
- 400 gr. incir
- Yarım kg. kuru fasulye
- Yarım kg. nohut
- 100 gr. kuş üzümü
- 100 gr. dolmalık fıstık
- 300 gr. fındık içi
- 300 gr. ceviz içi
- 2 kg. toz şeker
- 2 adet elma
- 2 paket vanilya
- 2 portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağı süt
- 4-5 adet karanfil
- Hindistan cevizi
- Tarçın
- Nar
Buğday 2-3 kere yıkanır. Üzerini geçene dek su konulur. 2-3 dakika kaynatılır. Altı ve ağzı kapatılıp bekletilir. Nohut ve kuru fasulye ayrı ayrı pişirilir. Tencereye önce buğday, fasulye ve nohut alınır. Sıcak su ilave edilir. Kaynayınca iyice yıkanan kuru üzüm eklenir. 2'ye bölünmüş fındık içi, dolmalık fıstık eklenip biraz pişirilir. Yıkanmış kuş üzümü, küçük doğranan kayısı, küçük doğranan elma eklenir. Meyveler piştikten sonra şekeri ilave edilir. Portakal kabuğu rendesi, kaynatılmış karanfilin suyu ve vanilya ilave edilir. Ilıştırılan süt eklenir. Doğranıp çok az kaynatılan süzülen incir eklenir. Karıştırılıp altı kapatılır. Kaselere alınır. Biraz soğuyunca üzerine, nar, hindistan cevizi, tarçın isteğe göre katılıp servise sunulur.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder