ARNAVUT BÖREĞİ













Malzemeler : 

  • 1 kg. un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Ilık su
İç Malzeme : 

  • 1 kg. pırasa
  • 1 büyük kuru soğan
  • Biraz sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Arasına Sürmek İçin :

  • Yarım paket margarin
Yapılışı :

Un elenir, tuz ve ılık su ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. 15-20 dakika dinlendirilir. Soğan yemeklik doğranır, ince kıyılan pırasa ile sıvı yağda kavrulur. Tuz ve karabiberle tadlandırılır. Dinlenen hamur 16 bezeye ayrılır. Pasta tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına erimiş, ılımış yağ sürülür. 8'li olarak üst üste konur. 20 dakika dinlendirilir. 1. hamur tepsiden biraz büyük açılır. Üzerine pırasalı harç konur. 2. hamur tepsi boyutunda açılır. Böreğin üzerine konur. Altta kalan büyük hamur kenarlara kıvrılır. 













180 derece fırında kızarana dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine yağlı su sürülür. Temiz bir bez örtülür. Biraz dinlendirilir. Kesilerek servise sunulur.



                                                                           



                                                  Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...