Malzemeler :
- Yarım kg fasulye (Küp küp doğranmış çiğden)
- 2 orta boy soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı :
Soğanı küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Sonra öncesinden küp küp doğramış olduğunuz çiğ fasulyeleri de ekleyip kavuruyoruz. Kavurduktan sonra pişmeye başladığında pirinci ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Bu sırada baharatları ekleyip ılık suyunu da döküyoruz, pilav gibi pişiriyoruz. Suyunu çekip piştiğinde altını kapatabilirsiniz. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
- Yasemin Ablamın ellerine sağlık, onun özel tarifidir, sizlerle de paylaşmak istedim. :)
- Fasulyeleri haşlamadan direk kavuruyoruz.
- Malzemelerde verilen sıvı yağ ve tereyağı ile kavurma işlemini gerçekleştiriyoruz.
- Sıcak servis edilen bir lezzettir. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder