- 1 paket kus kus makarna
- 2 adet közlenmiş kırmızı biber
- 5 yemek kaşığı garnitür
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet mısır konservesi
- 3-4 dal taze yeşil soğan
- 10 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Limon
- Nar ekşisi
Önce kus kus makarnayı suda haşlayın, süzün. Geniş bir kaba alıp yapışmasın diye üzerine biraz soğuk su gezdirin. Bu sırada kırmızı biberleri fırında közleyip küçük parçalara bölün. Maydanozu ve taze soğanları ince ince kıyın. Turşuları küçük küçük doğrayın, garnitür ve mısırı süzüp diğer malzemelere ekleyin. Malzemeleri hazırladıktan sonra kus kus makarnayı iyice süzün. Tüm malzemeleri içine katıp karıştırın. Tuz, limon, nar ekşisini de katıp servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsuun... :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder