Malzemeler :
- 2 su bardağı haşlanmış nohut (ya da nohutun toz hali)
- 1 çay bardağı tahin
- 1 limon
- 3-4 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Kimyon
Üzerine :
- Kızdırılmış tereyağ
- Toz kırmızı biber
Yapılışı :
Önce nohutları haşlayıp vaktiniz bol ise kabuklarını soyun. Rondoya nohutları, tahini, limon suyunu ve sarımsağı koyup iyice püre haline getirin. Daha sonra tuz, zeytinyağı ve kimyonu ekleyin. En son üzerine toz biberli tereyağı gezdirin.
- Humus Antakya ve Mersin yörelerinin güzel mezelerinden biridir.
- İsterseniz üzerine kavrulmuş dolmalık fıstık, küçük doğranmış turşuda koyabilirsiniz çok yakışıyo, e tabii birde acı sevenlere bol toz kırmızı biberle tadından yenmez. :)
Ellerinize Sağlıık :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder