FİNCAN TATLISI








Malzemeler :

  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 1 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 4 su bardağı su
Üzeri İçin :
  • Fındık içi
  • Tarçın
Yapılışı :

Tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi gibi pişirelim. Pişirdikten sonra içini sudan geçirdiğimiz, Türk kahvesi fincanlarının içine koyalım. Buz dolabında 1-2 saat soğutalım. Soğuyan fincanlarımızı servis tabağımıza ters çevirelim. Üzerine tarçın serpip fındık yerleştirelim. Soğukken servis edelim.
  • Kahve fincanlarına dökmeden önce fincanları sudan geçirirsek ters çevirdiğimizde çok kolay çıkacaktır.
  • Bu tarifi bi sitede okudum asıl ismi Hostes Memesi'dir. Sizde benim gibi şaşırmayın diye ismini değiştirmek durumunda kaldım.  :)





                                                   Afiyet Olsuun  :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...