Malzemeler :
- 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 4 su bardağı su
Üzeri İçin :
- Fındık içi
- Tarçın
Yapılışı :
Tüm malzemeleri bir tencerede muhallebi gibi pişirelim. Pişirdikten sonra içini sudan geçirdiğimiz, Türk kahvesi fincanlarının içine koyalım. Buz dolabında 1-2 saat soğutalım. Soğuyan fincanlarımızı servis tabağımıza ters çevirelim. Üzerine tarçın serpip fındık yerleştirelim. Soğukken servis edelim.
- Kahve fincanlarına dökmeden önce fincanları sudan geçirirsek ters çevirdiğimizde çok kolay çıkacaktır.
- Bu tarifi bi sitede okudum asıl ismi Hostes Memesi'dir. Sizde benim gibi şaşırmayın diye ismini değiştirmek durumunda kaldım. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder