Malzemeler :
- 1 litre süt
- 350 gram pirinçten hazırlanmış sübye
- 5-6 çorba kaşığı toz şeker
- 2 adet ufak çubuk tarçın
- 1 adet limonun kabuğu
- 3 adet yumurtanın akı
- Galeta unu
Kızartmak İçin :
- Sıvı yağ
Yapılışı :
Soğuk sütü bir tencereye aktarın. Sübyeyi ya çok ince süzgeçten ya da tülbentten geçirerek ilave edin. Toz şekeri, tarçını, limonun kabuğunu ekleyin. Sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında çubuk tarçınları ve limon kabuğunu çıkarın. İyice koyulaştığı ve kaynamaya başladığında, ocağın altını kapatın. Muhallebiyi, kare bir cam tepsiye dökün. Yerinden oynatmadan soğutun ve buzdolabına alın. 1-2 saatte orada bekletin. Soğuk muhallebiyi kare kare kesin. Yumurta akına, ardından galeta ununa bulayıp önceden kızdırdığınız sıvı yağda kızartarak servis yapın.
- Bu tarifi bir dergide gördüm İpek Kuşçu tarafından paylaşılmıştı, açıkcası benim çok hoşuma gitti ve sizlerle de paylaşmak istedim. :)
- Ve benim gibi Sübye yapmayı bilmeyenleriniz için tarifin asıl sitesinden öğrenebilirsiniz.
Ellerinize Sağlıık :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder