YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI









Malzemeler :


  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 but tavuk
  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 litre su
  • Tuz
Yapılışı :

Büyük bir tencerede 2 litre su ile tavukları haşlayın. Haşlandıktan sonra bir tabağa alıp soğumasını bekleyin. Bu sırada unla yoğurdu ayrı bir kasede çırpıp tavukları haşladığınız suya dökün ve kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra tavukları parçalayıp (küçük küçük didip) içine atın. Sonra dövülmüş sarımsak ve sirkeyi de suyun içine atıp 1-2 taşım kaynatın (kıvamı koyu olursa kaynamış su ekleyebilirsiniz). Tuzunu katıp altını kapatabilirsiniz. Sıcak sıcak servis edin, afiyet olsuun.  :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...