HACEGAN ÇORBASI











Malzemeler :
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı kıyılmış mantar
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
Terbiyesi İçin :
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım limon suyu
Üzerine :
  • Biraz sıvı yağ
  • Kırmızı pul biber
Yapılışı :

Yemeklik doğranan soğan ve küp doğranmış havuç tereyağında biraz kavrulur. Küçük doğranan patates ve un eklenip biraz daha kavrulur. İnce kıyılmış mantar, bezelye ve biraz su eklenerek sebzeler iyice pişirilir. Ilık sütü eklenip kıvamı ayarlanır. Bir kasede terbiyesi yapılıp ılıştırılır, kaynayan çorbaya eklenir. Tuz ilavesi ile altı kapatılır. Yağda kızdırılan pul biber üzerine dökülüp servis yapılır.







                                  
                                                           Afiyet Olsuun :)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...