Malzemeler :
- 6 adet tavuk but
- 6 parça milföy hamuru
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Kekik
- Alüminyum folyo
Yapılışı :
Tavuk butlarını tuzlu suda haşlayın ve derilerini çıkarın.
Tavuk butlarının üzerine tuz ve kekik ilave edin. Butların kemik kısmını alüminyum folyo ile kaplayın.
Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföyleri şeritler halinde kesin. Bu şeritlerle tavuk butlarının etrafını milföy hamurlarıyla sarın.
Sardığınız tavuk butlarını yağlı kağıt serili bir tepsiye veya borcama alarak üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet Olsuun :)
Ferdacım bende bu tarifini çok beğendim kesinlikle yapmalıyım dediğim tariflerden kimseye duyurtma ilk ben yapacağım :)
YanıtlaSilSen beğendiysen herkes beğenir :) Teşekkür ederim, kimseye duyurtmadım tabi alt tarafı dört bin kadar kişi duymuş olabilir ama ilk sen yap annecim :)
Sil