İNCİRLİ PONÇİN

















Malzemeler :

Hamur İçin :

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 50 gram yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay bardağı toz şeker
İçine :
  • 10 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı süt
Üzerine :
  • Pudra şekeri
Yapılışı :

Un ve mayayı yoğurma kabında karıştırın, diğer malzemelerle birlikte güzelce yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin. Bu sırada incirlerle 1 çay bardağı sütü tencerede kaynatın. İncirler sütü çekince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Kabaran hamuru 10 eşit parçaya bölün. Her birini avucunuzda açın, soğuyan incirlerden birer tane koyup kapatın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine biraz yumuşak margarin sürün. Fırında 30 dakika tepsi mayası yapın. 180 derecede 20 dakika pişirin. Üzerlerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. 
  • Tepsi mayası : 50 derece fırında poğaçaların 30 dakika bekletilmesidir.
  • Bu tariften tam 10 adet poğaça çıkıyo, çok isterseniz tarifin iki katını yapın.





 
 
                        Afiyet Olsuun  :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...