TÜRKMEN MANTISI












Malzemeler :
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Alabildiği kadar su
İç Malzemesi İçin :
  • 300 gram satır kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • 1 havuç rendesi
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Üzerine :
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
Yapılışı :

İç malzeme için soğan yemeklik doğranır, kıyma ilave edilip sıvı yağ ile iyice kavrulur. İnce kıyılan taze soğan ve havuç rendesi, tuz, karabiber eklenip altı kapatılır. Hamur malzemeleri yoğurulup 10 dakika dinlendirilir. Merdaneyle açılır ve büyütülür. Yufkadan büyük yuvarlaklar kesilir (Geniş ağızlı bir kupa ile kesebilirsiniz). İç malzeme ortasına konulur.










Önce üstleri ortada birleştirilir.










Sonra boş kalan kenarları katlanır.










Daha sonrada resimde görüldüğü gibi kenarlar birleştirilir.










Bu ölçülerden ortalama 45-50 adet kadar mantı çıkıyor.










Üst süzgeç kısmı yağlanmış, altına su koyduğunuz buhar tenceresinde yaklaşık olarak 40-50 dakika pişirilir. Bu sırada sarımsak dövülür. Tuz ve yoğurda ilave edilip çırpılır. Çok katıysa biraz sulandırılır. Servis tabağına aldığımız mantıların üzerine dökülür. İsteğe göre, üzerine kızdırılmış tereyağ sosu da gezdirebilirsiniz.









                             Afiyet Olsuun :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...