Malzemeler :
- 3 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 kangal sucuk
- 1 su bardağı un
- 2 su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Yapılışı :
Soğanlar yemeklik doğranır, sıvı yağda kavrulur. Küçük doğranan sucuklar eklenip biraz daha kavrulur. Baharatları eklenip karıştırılır ve altı kapatılır. Yumurtalardan bir sarı ayrılır, diğer kalanlarına yoğurt ilave edilip mikserle çırpılır. Unlar ve kabartma tozu ilave edilip karıştırılır. Ilıyan sucuklu içte eklenip harmanlanır.
Dikdörtgen borcam yağlanır, unlanır ve hamur borcama dökülür. Ayrılan yumurta sarısı üzerine sürülür, 170 derece fırında üzeri kızarana dek pişirilir. Dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.
- Sucuğu çok sevmiyorsanız yarım kangal sucuk kullanabilirsiniz.
- Sucuğun yağını da hesaba katarak daha hafif bir çörek için 1 su bardağı sıvı yağ yerine yarım su bardağı sıvı yağ kullanmanız daha doğru olacaktır. :)
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder