Malzemeler :
- 3 adet kabartma tozu
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 4.5-5 su bardağı un
İçine :
- Peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzerine :
- Galeta unu
Yapılışı :
Tüm malzemelerle unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamurun üzerini bir bezle örterek 1-2 saat dinlenmeye bırakın. Bu sırada ince ince kıydığınız maydanoz ve peyniri karıştırın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın ve hazırladığınız içten içine doldurup yuvarlayın. Yuvarladığınız poğaçanızı, geniş bir tabağa döktüğünüz galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye 2 cm aralıklarla dizin. 170 derece fırında hafif kızarana dek pişirin.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
- Hamur hafif ele yapışan bir hamur olduğu için mayalandıktan sonra daha fazla yapışacaktır. Şekil verirken elinizi hafif unlayıp öyle şekil vermenizi öneririm. :)
Y-emeğinize Sağlık :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder