Malzemeler :
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 çay bardağı karbonat
- Alabildiği kadar un
Kızartmak İçin :
- Biraz sıvı yağ
Üzerine :
- Pudra şekeri
- Hindistan cevizi
Yapılışı :
Bütün malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru bir süre dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Bir tavaya biraz sıvı yağ döküp yuvarladığınız hamurları kızartın. Bir tabağa pudra şekerini, diğerine hindistan cevizini hazırlayıp hamurlar ılıkken hepsini önce pudra şekerine sonrada hindistan cevizine bulayın. Bir tabağa veya kağıt kaselere alarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder