ADANA ÇORBASI
















Malzemeler :

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Et suyu
  • 1 kahve fincanı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı :

Kıyma, tuz ve karabiber yoğurulur. Fındık büyüklüğünde yuvarlanır. Çok az yağda çevrilir. Çorba tenceresinde un ve sıvı yağ hafif pembeleşene kadar kavrulur. Salça eklenip biraz daha kavrulur. Et suyu ilave edilir. Kaynayınca haşlanmış nohut eklenir. 1-2 taşım kaynatılır. Köfteler de eklenir. 5-6 dakika pişirilir. Tuzu eklenip altı kapatılır. Sirkesi ve kekiği ilave edilir. Sıcak servise sunulur.
  • Et suyu yaklaşık 4-5 su bardağı katabilirsiniz. Çünkü yoğun değil duru bir çorbadır.
  • Çorbada tuz her zaman altını kapatacağınız sırada atılır ki taneler dibine çökmesin.  :)
  • 1 kahve fincanı sirke derken, küçük türk kahvesi fincanını kastettim, görmek için sitemde ölçüler kısmına bakabilirsiniz. Kahve fincanınız yok ise 2 yemek kaşığı sirke katabilirsiniz, fazlası ekşi ve berbat bi tat verebilir.
  • Bu çorbaya tat veren en önemli özelliği kekiktir, mükemmel bi lezzet oluşturuyo, tavsiye ederim.






                                              
                                                                      Afiyet Olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...