Malzemeler :
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (1 sarı üstüne)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
İç Malzeme :
- Patates (3 yeter)
- 200 gram kıyma
- 1 kuru soğan
- Biraz sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz
Yapılışı :
1 yumurta sarısı ayrılır. Kalan malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. 15-20 dakika dinlendirilir. Portakal büyüklüğünde kopartılır. Unlanmış tezgahta dikdörtgen açılır. Tam ortasına patatesli harç konulur. Hamurun kenarları birer parmak aralıkla verev kesilir. Üst üste gelecek şekilde kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derece fırında kızarana dek pişirilir.
- Kenarları verev kesilip örgü şeklinde kapatılır.
- İç malzemesini hazırlamak için patatesleri soyup küp küp doğrayıp haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin. Soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile bir süre kavurun. Haşlanan patatesleri ve ince ince doğranmış maydanozları da atıp biraz daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi katıp karıştırın. Altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder