Malzemeler :
- 200 gr. ince bulgur
- 200 gr. çiğköftelik kıyma
- 1 kuru soğan
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Cacık İçin :
- 1 demet pazı
- 2 su bardağı yoğurt (1 su bardağı yoğurtta olabilir)
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Üzerine :
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı pul biber
Yapılışı :
Kuru soğan çok ince kıyılır. Köfte malzemeleri bir kapta iyice yoğurulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Biraz tuzlu suda haşlanır. Cacık için pazılar temizlenir, yıkanır. İnce doğranır. Kendi suyu ile pişirilir. Ilıyınca tuzda dövülen sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Tereyağ tavada eritilir, biber atılır. Haşlanan köfteler kızartılır. Cacıklı karışım oval bir kaba alınır. Üzerine kızaran köfteler konulur. Sıcak servis edilir.
Kuru soğan çok ince kıyılır. Köfte malzemeleri bir kapta iyice yoğurulur. Yuvarlak köfteler yapılır. Biraz tuzlu suda haşlanır. Cacık için pazılar temizlenir, yıkanır. İnce doğranır. Kendi suyu ile pişirilir. Ilıyınca tuzda dövülen sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Tereyağ tavada eritilir, biber atılır. Haşlanan köfteler kızartılır. Cacıklı karışım oval bir kaba alınır. Üzerine kızaran köfteler konulur. Sıcak servis edilir.
- Antep Yöresine aittir.
Afiyet Olsuun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder