Malzemeler :
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sos Malzemeleri :
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 4-5 parça bitter çikolata
Üzerine :
- Hindistan cevizi
Yapılışı :
Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayıda karışıma ekleyin. Biraz çırptıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz; yaklaşık 22x27 cm olan kare veya dikdörtgen tepsinize karışımı boşaltın. 170 derece fırında altı ve üstü iyice kızarana dek pişirin. Bu sırada sos malzemelerini küçük bir tencereye alın. Şeker ve çikolata eriyene kadar karıştırın. Soğumaya bırakın. Pişen kekinizi soğuttuktan sonra küp şeklinde küçük parçalara ayırın. Dört köşesini de önce sosuna sonrada hindistan cevizine batırıp servis tabağınıza alın.
AFİYET OLSUUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder