FATİH SULTAN MEHMET'İN EN SEVDİĞİ YEMEK: MUTANCANA






Malzemeler :

  • Yarım kilo kuşbaşı et
  • 15-20 adet arpacık soğanı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 5 tane kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı badem
  • 5 tane kuru incir
  • Tuz
Yapılışı :

Tereyağını bir tencerede eritelim. Üzerine eti ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım. Arpacık soğanlarını da ekleyip biraz daha kavuralım. Unumuzu da üzerine serperek kavurmaya devam edelim. Bu sırada bademlerimizi başka bir tencerede sıcak suya atıp 5 dakika kaynatalım. Kabuklarını soyup kenara alalım. Sonra unumuzuda kattığımız tenceremize 2 su bardağı ılık suyumuzu ekleyelim. Etler yumuşamaya başlayınca kuru üzüm, 4'e böldüğümüz kayısı, bal ve tuzu ilave edelim.



5 dakika kadar pişirip bademlerimizi de ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp etler iyice yumuşayıp pişene kadar bekleyelim. Sonra pişen Mutancanımızı servis tabağına alalım. 5 adet kuru incirimizi altı parçaya bölelim. 1 yemek kaşığı tereyağını küçük bir tencerede eritelim. Üzerinede incirleri ekleyip birkaç dakika soteleyelim. Sotelediğimiz incirleride yemeğimizin üzerine döküp servise sunabiliriz. Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...