İÇİ MUZLU TARÇINLI, DIŞI SUSAMLI KEK



Malzemeler :

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı un
  • 80 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket karbonat
  • 15-20 adet ceviz
  • 3 adet büyük boy muz rendesi
Dışı için :
  • Susam
  • Bitkisel margarin
Yapılışı :

Yumurta ve şekeri sadece birbirine karışması için çatalla çırpalım. İçine yumuşamış tereyağımızı katalım ve yine karıştıralım. Daha sonra un, karbonat, vanilya, tarçın ve rendelediğimiz muzlarımızı katıyoruz. Hepsinin birbirine karışması için yine çatalla bir süre karıştıralım. Sonra cevizlerimizi elimizle kırıp büyük parçalar halinde kabımızın içine attıktan sonra son bir kez karıştırıp, karışımımızı yağlayıp susam döktüğümüz kek kalıbımıza alıyoruz. Sonra daha evvelden ısıttığımız 175 derecelik fırınımıza atıp 50-55 dakika için pişmeye bırakıyoruz.
  • Kabınızı tereyağ ya da bitkisel margarin ile yağlayıp susamları döktüğünüzde zaten yapışacaktır.
  • Normalde bende keklerimi yarım saatte pişiririm fakat bu tarifim 1 saatte pişiyo, yapımı kolay pişirmesi zor bir kek anlayacağınız.. :)
  • Yaptığım ilk gün herkesin bayılarak yediği bir tarif oldu, sizede tavsiye ederim.




                                                                    Afiyetler olsuun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...