ÇİKOLATALI UN HELVASI











Malzemeler :


  • 500 gr. un
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 250 gr. margarin (oda ısısında)
Üzeri İçin :
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı :

500 gram unu kuru bir tavada kokusu çıkana kadar kavurun. Ocaktan alıp üzerine pudra şekeri ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Pürüzsüz hale gelen karışıma eritilmiş margarini ekleyip karıştırın. Karışımı servis tabağına alın. Kenarlarını kaşık yardımıyla tabağa iyice yayın. Çikolata ve margarini benmari usulü eritip helvanın üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.








  • Unu yağsız şekilde kavurun. Un pembeleşmeyecek, beyaz kalacak. Yalnız kokusu çıkacak, helva kokusu aldığınızda ocaktan indirebilirsiniz. Kısık ateşte 30-40 dakika kadar, biraz harlı ateşte ise 15-20 dakika kavurun. 









  • Benmari usulü : 
Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir. Çikolata erirken içine margarin katılır.





                        Afiyet Olsuun :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...